Forbo Flooring: Verbeter uw horecainterieur, begin met de vloer!

Het interieur is voor de horeca een belangrijke succesfactor. Hoe past de vloer in dit plaatje? Is er een ideale vloer voor alle recreatiegelegenheden? Speciaal voor deze vraag schreef Forbo Flooring een whitepaper, te downloaden op de website. We delen graag onze voornaamste bevindingen.

Akoestiek

FEIT: Mensen gaan nog harder praten als er veel geluid is. 

Contactgeluid speelt vaak een rol binnen restaurants en cafés. Hoe minder last men heeft van het geluid van schuivende stoelen en of een ‘klakkende’ stilettohak, des te beter men elkaar kan verstaan. In principe werkt tapijt hiervoor het beste, maar vanwege de hygiëne of omdat een eigenaar op zoek is naar een andere uitstraling, gaat die oplossing niet altijd op. Een hybride product is dan een goed compromis. Een voorbeeld van zo’n hybride vloer is Flotex, een high-tech vloerbedekking die oogt als tapijt en warm en comfortabel aanvoelt, maar zonder de (onhygiënische) nadelen van een zachte vloer. Maar er kan ook gedacht worden aan een vinylvloerbedekking: hierop is veel minder loopgeluid en ander storend contactgeluid dan op hout, bijvoorbeeld, en je veegt de vloer eenvoudig schoon.Schermafbeelding 2017-01-27 om 10.53.30

Duurzaamheid & gezondheid

FEIT: 40% van de consumenten wil extra betalen voor gezonde voeding

Het is geen trend meer, duurzaamheid wordt de norm. Kies je voor materialen die op een eerlijke en milieuvriendelijke manier vervaardigd zijn, dan kun je dat ook doorvoeren in je vloer. Bijvoorbeeld met Marmoleum, de duurzaamste vlakke vloer ter wereld, samen met ongelakt hout. Vervaardigd van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen, sluit deze vloer naadloos aan op andere natuurlijke interieurelementen. Ga je toch liever voor een vinylvloer vanwege andere voordelen? Kies dan voor een verantwoord geproduceerde vinylvloer. Wordt de vloer in Nederland geproduceerd, dan weet je zeker dat hij voldoet aan de richtlijnen die onze overheid en de Europese Unie voorschrijven, en bovendien spaart een in Nederland geproduceerde vloer heel veel transportkilometers uit in vergelijking met haar zusje uit China.

 

Uitstraling

FEIT: De eerste indruk is in deze branche cruciaal

Uitstraling is misschien wel de belangrijkste van alle factoren voor een unieke beleving. Dat kan op allerlei manieren, maar ook het interieur is onderhevig aan mode en gaat vaak niet altijd decennia lang mee. Wil je een vloer die twintig jaar meegaat? Kies dan voor een tijdloos design en een vloer die herstelbaar is, zoals Marmoleum. Denk je wat korter met de vloer te doen, dan kun je ook voor een iets meer uitgesproken vloerbedekking gaan. Met een digitaal geprinte vloer kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Een sprookjesland, champagnebubbels of een snelweg dwars door je restaurant? Het is allemaal mogelijk. Een vloer met een bijzondere print versterkt je identiteit. Wil je een warme uitstraling, dan kun je kiezen voor een hoogpolig tapijt. Maar besef dan wel dat je hier wat betreft het schoonmaken op een andere manier mee om moet gaan dan een minder hoogpolig tapijt of de zelfs met water te reinigen Flotex vloer.

 

Schermafbeelding 2017-01-27 om 10.53.10

Vaak zul je een keuze moeten maken bij de aanschaf van een vloer. Is uitstraling het belangrijkst of toch hygiëne schoonmaakgemak of akoestiek? Je kunt je voorstellen dat een robuuste houten vloer lastiger schoon te maken is dan een vinylvloer met een houtprint. Projectvinyl is tegenwoordig leverbaar in de mooiste hout- en natuursteendessins met levensecht reliëf van houtnerven en noesten (en zonder herhaling van het dessin). Hiermee kan een ruimte een geheel andere uitstraling krijgen zonder dat de kosten (of het onderhoud) uit de hand lopen. Ook als je gehecht bent aan een rustige ambiance in je restaurant of lobby, is een zwevende houten vloer vanwege het lawaai niet altijd ideaal.

 

Conclusie

De ideale vloer bestaat, alleen is er niet één vloer die voor iedereen ideaal is. Het hangt helemaal af van de wensen en welke wensen het zwaarst wegen. Bedenk dus wat je wilt bereiken, wat je niet wilt en voor hoe lang je het wilt gebruiken. We geven graag advies waar je jarenlang plezier van hebt.

* De whitepaper en meer inspiratie is te vinden op http://www.forbo.com/flooring/nl-nl/downloads/whitepapers/phnezl

 


Forbo flooring systems
Industrieweg 12
1566 JP Assendelft
T 075-6477880
E contact@forbo.com
www.forbo-flooring.nl