Restyle voor Bar Bistro Joseph

AMSTERDAM – Estida heeft de volledige restyling van Bar Bistro Joseph in Hoofddorp verzorgd. Het mooiste is dat zaak al die tijd gewoon open bleef. Het interieur werd vijf jaar geleden ook onder handen genomen. De stijl was toen ‘classy & cosy’. Met behoud van grote elementen is nu gekozen voor ‘industrieel-urban’.

De eigenaar van Bar Bistro Joseph, Jos Bölte, schakelde Estida Interior Design en Concept Development in 2010 in voor het grondig aanpakken van het interieur van zijn zaak in Hoofddorp. Na deze inrichting tekende Estida ook voor de inrichting van Josephines cocktailbar en Joseph Aan de Poel. Met name de stijl van die laatste zaak was de basis voor de restyle nu in Bar Bistro Joseph.Schermafbeelding 2016-07-01 om 10.17.01

Estida is een bureau dat bedrijfsconcepten, totaalinterieurs en interieuronderdelen voor de horeca ontwikkelt, realiseert en produceert. Met veel staal en hout werd een lichter, ruimer interieur gecreëerd. Stoffen lampenkappen maakten plaats voor industriële lampen van staaldraad. Gordijnen die eerst het ‘cosy’-effect benadrukten zijn vervangen door stalen rekken waaraan planten voor een groene, duurzame touch zorgen. Andere tafels, stoelen en een nieuwe indeling gaven ook meer ruimte in deze horecazaak. Ter versterking van de urban-look zijn aan de wanden oude golfplaten geplaatst in een roestkleur of in groene en blauwe tinten.

 

Golfplaten aan de muur
De entree van deze bar-bistro viel te weinig op naar de smaak van Jos Bölte. Daarom is dit ook aangepakt en getransformeerd in een opvallende, eigentijdse entree met veel licht en een grote golfplaten muur met de naam van de zaak als blikvanger. Ook de serre moest grondig gerestyled worden. Het oorspronkelijke terras was gedurende de jaren omgebouwd tot een serre maar vormde nooit een echt onderdeel van het restaurant. Na de restyling is dezelfde interieurstijl hier duidelijk terug te vinden.

 

Wauw!
Voor een succesvolle horecazaak moeten het personeel, de prijs-kwaliteitsverhouding en de beleving goed zijn. Voor dat laatste kiest Jos Bölte dus steeds weer voor Estida: “Zij geven elke keer de zaak weer het wauw-effect.” Met grote plannen voor de toekomst waarin Jos het liefst elk jaar een nieuw Joseph-concept ergens opent, vindt hij een inrichter die zijn visie op horeca kan omzetten in een eigentijds en aansprekend interieur van groot belang. “Estida let op de kleinste details en komt met ideeën waarvan ik denk ‘je moet er maar op komen’ maar die juist de unieke elementen aan de zaak toevoegen.” Bar Bistro Joseph is gevestigd aan de Hoofdweg 728a in Hoofddorp, heeft tachtig zitplaatsen binnen, inclusief de serre, tien aan de bar en dertig in Josephines cocktails, wines & bites.