Passion Meets Perfection

Restaurant Fred in Rotterdam

Wat hebben een meubelfabrikant en een sterrenrestaurant met elkaar te maken? Alles, want het interieur van een (sterren)restaurant is net zo belangrijk als het eten. Sterrenkok Fred Mustert weet hier alles van en koos voor de comfortabele fauteuils van PMP Furnishing, een Nederlandse onderneming die (zit)meubelen ontwerpt en vervaardigt in de eigen fabrieken in Polen. Richard Morée en Jeroen Pruijssers zijn de eigenaren. Inmiddels zijn hotels, restaurants en resorts wereldwijd voorzien van de (zit)meubelen van PMP. Tijdens een etentje in Restaurant Fred, vertellen de eigenaren van PMP en Fred Mustert over hun samenwerking.

Warm, sfeervol, chique en uniek

Warm, sfeervol, chique en uniek

Als we Restaurant Fred in Rotterdam in zicht hebben, staat daar voor de deur al personeel om de auto’s weg te rijden. Via een mooi terras komen we in een schitterende hal waar we ons melden en onze jassen worden aangenomen. Vanaf het moment dat je aankomt, word je eigenlijk al in de watten gelegd. We lopen het restaurant in en het personeel begeleidt ons naar de tafel. Wat een mooi interieur. Warm, sfeervol, chique en uniek. Het plafond is een sterrenhemel waar echt bladgoud in is verwerkt en de muren zijn van leder en stof. Wat ook opvalt zijn de draaifauteuils. Die lijken te zweven doordat het onderstel ‘verdwijnt’ in de marmeren vloer. “De draaifauteuils hebben wij ontwikkeld en vervaardigd”, zegt Richard Morée. Het interieur ‘klopt’. Er is duidelijk over nagedacht en veel in geïnvesteerd. Niet voor niks won het restaurant een award voor mooiste interieur. Zelfs voor het damestoilet heeft Mustert een prijs gewonnen. Als we alles gezien hebben, is het tijd om niet alleen het interieur, maar ook het eten te beoordelen.

 

Entourage

Entourage

Comfortabel

Zoals verwacht is het eten om je vingers bij af te likken. Een smaaksensatie in zeven gerechten en uiteraard bijpassende wijn. Tijdens het nagerecht schuift Mustert aan. Hij was voorheen eigenaar van sterrenrestaurant La Vilette in Rotterdam en is met recht een sterrenkok. Vijf jaar geleden opende hij Restaurant Fred. Een restaurant waar het gaat om een lekker avondje uit en culinair ge- nieten. Mustert vertelt: “Naast de kok, het eten en de bediening maakt ook het interieur een restaurant. Klanten moeten zich op hun gemak voelen. Omdat ze hier vaak zeven gangen zitten, moeten ze vooral comfortabel zitten. Dat miste ik nog in mijn restaurant.” Mustert liep bij toeval de heren van PMP tegen het lijf. “We raakten met elkaar in gesprek en hun aanpak sprak mij direct aan. Ze hebben mij voorbeelden laten zien van hun collecties en uiteindelijk heb ik later contact opgenomen om te kijken of we echt iets voor elkaar konden betekenen.”

Maatwerk

Richard Morée: “Na de eerste kennismaking zijn we een kijkje gaan nemen in Restaurant Fred. Daar hebben we uiteindelijk samen met Fred bekeken wat voor fauteuil het moest worden. We hadden een fauteuil in de collectie die hem meteen aansprak.” Mustert: “In eerste instantie was de fauteuil niet helemaal zoals ik in gedachte had, maar hij kwam aardig in de buurt. De fauteuil zat daarnaast ook heerlijk. De vormgeving, de draaivoet, dat zie je niet veel in restaurants.” Morée: “De oorspronkelijke voet was wat grover. Fred wilde een fijnere voet in de kleur van de marmeren vloer. Wij gingen op zoek naar de juiste draaivoet en hebben die in de kleur van de vloer gespoten.” Mustert: “Ze hebben echt maatwerk geleverd. En het resultaat mag er zijn. Het is precies geworden zoals ik wilde. En daar hebben de jongens van PMP hard voor gewerkt. Zij zijn zelf de fabrikant, dus weten wat ze kunnen en alles gebeurt snel en zorgvuldig. Het is een prettige partij om mee samen te werken. En ook de prijs is schappelijk. Dat is leuk zakendoen. En ik weet zeker dat jullie al de hele avond comfortabel zitten. De sfeer is goed, het eten is lekker, kortom alle ingrediënten voor een heerlijke avond uit.”

Overige projecten

Mustert vertelt nog wat over zijn restaurant en de keuken en gaat daarna weer aan het werk. Het moge duidelijk zijn dat de samenwerking tussen meubelfabrikant PMP en de sterrenkok goed is verlopen. Als wij nog nagenieten met een wijntje vertellen de eigenaren en medewerker Joost nog over de andere projecten van PMP die inmiddels zijn afgerond of nog lopen. Joost Geubels, salesmanager van PMP: “We leveren ook maatwerk aan bijvoorbeeld de Van der Valk hotels in de regio Brabant. Zo hebben we in Vught de pianobar ingericht en in Gilze het restaurant. Maar ook in landen als Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk en Zwitserland vind je (zit)meubelen 86 van PMP. Jeroen Pruijssers zegt: “We hebben onlangs onze collectie getoond in Frankrijk, tijdens Maison et Objet. Daar hebben we veel nieuwe internationale klanten opgedaan. Zo hebben we voor een resort comfortabele ligbedden op maat gemaakt. Maar ook het restaurant in hotel Les Chaumières du Lac in Saint Lyphard hebben we voorzien van onze meubelen.”

draaifauteuil, ontwikkeld en vervaardigd door PMP Furnishing uit Zwijndrecht

Draaifauteuil, in opdracht van  Restaurant Fred ontwikkeld en vervaardigd door PMP Furnishing uit Zwijndrecht

Kracht

PMP wordt voor steeds meer projecten ingeschakeld. Waar denken de eigenaren dat hun kracht ligt? Richard Morée: “We blijven vernieuwen en kunnen maatwerk leveren. We luisteren naar de klant en denken mee. Met onze jarenlange ervaring in zowel de consumentenmarkt als de projectenmarkt kunnen we voor iedereen meubelen op maat maken en kwaliteitsmeubelen leveren. We hebben alles in eigen hand, van ontwikkeling tot productie. Dat is onze kracht.” Voor wie nieuwsgierig is geworden: PMP beschikt over een showroom van 500 vierkante meter in Zwijndrecht, waar ook het hoofdkantoor te vinden is. En voor wie het comfort van de draaifauteuils op een andere manier wil uitproberen: Restaurant Fred in Rotterdam is zeker een bezoek waard. Het restaurant ontving onlangs zelfs de tweede Michelinster.

Gepubliceerd in: Vakblad Horeca & Interieur 2014, BtoB inspiratiemagazine