Het nieuwe mozaïek

Mozenzi

Dit najaar introduceerde designvloerenfabrikant TFD een nieuwe lijn mozaïektegels onder de naam Mozenzi. De lijn omvat wandtegels in talloze kleuren en patronen, waarmee TFD een revolutionair product aan de Europese markt voor decoratieve wandbekleding toevoegt. De stijlvolle Mozenzi-collectie varieert van strakke designs tot klassieke vormen.

De eerste mozaïekkunst dateert van meer dan tweeduizend jaar geleden. Op diverse plaatsen in Europa zijn mozaïeken uit de Oudheid teruggevonden die tot op de dag van vandaag goed bewaard zijn gebleven. Met de nieuwe lijn Mozenzi wil TFD het gebruik van mozaïek in interieurs nieuw leven inblazen. “Dat wij als bedrijf met deze vernieuwende vorm van wanddecoratie aan de vooravond staan van een nieuwe ontwikkeling op interieurgebied, daar zijn we best een beetje trots op. Met onze passie voor deze eeuwenoude kunst hebben we een vertaling weten te maken naar een nieuwe generatie mozaïektegels.”

Schermafbeelding 2014-03-27 om 10.16.23

Overal toepasbaar
De mozaïekbetegeling is toepasbaar op iedere denkbare wand in alle ruimten, maar ook op objecten. Behalve op muren kan het mozaïek worden aangebracht op bijvoorbeeld banken, spiegels en tafels. De schier oneindige combinatie van kleuren en vormen biedt volgens Mozenzi-oprichters Monique en Rob Toonen duizenden mogelijkheden. Toonen: “Het is fantastisch om te zien hoe je kale, saaie ruimtes kunt omtoveren tot inspirerende en sfeervolle interieurs. Vrijwel elk ontwerp is te maken, waardoor onze opdrachtgevers hun eigen creativiteit erop los kunnen laten. Interieurs komen daardoor echt tot leven. Ook bedrijfslogo’s en eigen afbeeldingen kunnen worden verwerkt in Mozenzi.”

Lichtgewicht en gemakkelijk verwerkbaar
Wat het Mozenzi-mozaïek bijzonder maakt is de combinatie van materialen: aluminium met een kern van pvc. Dit maakt het een lichtgewicht product dat gemakkelijk verwerkbaar is. De mozaïekmatten zijn afgewerkt met een zelfklevende laag. Na goed aanwalsen zit het mozaïek muurvast. Deze manier van plaatsen is volledig schoon en bespaart veel tijd en kosten.

Mozenzi
De Vesting 2
7722 GA Dalfsen

T: +31 (0)529-43 14 66

E-mail
Mozenzi.com