Van hoogwaardig klassiek tot hip en trendy

Meubelindustrie het Anker in Druten viert in 2013 haar 85-jarig bestaan. Begonnen als kleine, ambachtelijke meubelmakerij kwam de grote omzetsprong in de hoogtijdagen van het rustieke eiken.De befaamde eiken kuipen met leren kussens, de typische ‘Ankerbanken’, waren in vrijwel iedere Nederlandse huiskamer te vinden. In de jaren 90 werd de koers drastisch gewijzigd en maakte het eiken plaats voor volgestoffeerde lederen bankstellen. Vandaag de dag is het Anker met afstand de grootste zitmeubelfabrikant van Nederland. Het bedrijf bedient honderden klanten in de Benelux. Daarnaast wordt er actief geëxporteerd naar meer dan 35 landen.

Ook na 85 jaar is “ambachtelijk” nog steeds het sleutelwoord. Het snijden en stikken van de leer- en stofsoorten, het in elkaar zetten van de houten rompen, het stofferen van de banken, alles is en blijft ambachtelijk vakwerk. Als toonaangevende meubelproducent is het Anker voor vele concurrenten een lichtend voorbeeld en een inspiratiebron als het gaat om modellering en materiaalgebruik. De “in-house” productontwikkeling is de bron van een niet aflatende stroom aan nieuwe modellen, in een reeks aan stijlen. Van hoogwaardig klassiek tot hip en trendy, het Anker heeft het. “Hebben we het niet, dan maken we het!” zo klinkt het bij het Anker.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 11.14.40

Naast een brede collectie meubelen voor de detailhandel levert het Anker ook (semi-)maatwerk voor de meest uiteenlopende projecten. Van restaurant tot foyer, van ziekenhuis tot kinderdagverblijf, de portefeuille aan afgeleverde projecten kent amper grenzen. Compose and Create Over maatwerk gesproken, ook hier zet het Anker de toon. Het onlangs geïntroduceerde programma “More” dat wordt ondersteund door een uitermate gebruiksvriendelijke 3D softwaretool biedt projectinrichters en architecten de mogelijkheid om een bank of woonlandschap te ontwerpen, en het ontwerp via AR software meteen virtueel te plaatsen in de gewenste ruimte.

Een 10-zits bank voor in een hotellobby? Geen probleem. De gebruiker maakt het ontwerp in de gewenste maat, in de gewenste uitvoering, en plaatst het meteen virtueel op de juiste schaal in de bedoelde ruimte. Dankzij de unieke combinatie van Nederlandse productie, hoge kwaliteit en messcherpe prijzen weten steeds meer binnenhuisarchitecten, projectontwikkelaars en adviseurs de weg naar Druten te vinden. Meer info is te vinden op www.het-anker.nl. Schrijf, bel, of breng een inspirerend bezoek aan de meer dan 3000 m2 grote showroom in Druten.

Schermafbeelding 2014-03-26 om 11.09.14

Het Anker Meubelindustrie
Westerhout 7
6651 CW Druten

T 0487 – 512 000
E-mail
Het-anker.nl
Compose-and-create.nl