Een kwestie van vertrouwen

Uit onderzoek blijkt dat reizigers, die thuiskomen na een kort of lang verblijf buitenshuis, hun reiservaringen graag delen met familie, vrienden en collega’s. Onderdeel van die ervaringen vormen de hotels waar men verbleef. Of men nu voor plezier of zakelijk onderweg is, de nachten doorbrengt in een eenvoudig of luxe hotel, belangrijk is, dat de badkamer schoon is, het ontbijt vers en het personeel vriendelijk en attent. Het allerbelangrijkste echter: het bed waarin men slaapt moet fris, schoon en comfortabel zijn.

Het vinden van het juiste bed is het specialisme van Henkdresens BV/ Hotelbedsonly!. Het op een juiste, verantwoorde wijze bij elkaar brengen van zoveel verschillende hotelgasten, zoveel verschillende wensen van ondernemers en de keuze uit zoveel verschillende bedden, is voor Henk Dresens elke dag opnieuw een prettige opgave. “Gasten kunnen groot of klein zijn, zwaar of licht, broos of sterk, het snel warm of juist koud hebben, alleen reizen of in gezelschap, alle tijd hebben of juist niet, alle varianten komen voor. Voor hoteleigenaren en -managers is het dan ook geen gemakkelijke opgave om het iedereen, het hele jaar door, naar de zin te maken én ook nog eens het juiste bed ter beschikking te hebben. Met mijn kennis en ervaring kan ik dit voor hen realiseren”, vertelt Dresens.

Ervaring
Henk Dresens kent de (internationale) beddenmarkt dan ook als geen ander. Hij heeft meer dan 40 jaar kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van producten, waarvan ruim 20 jaar in matrassen en bedsystemen. Dresens werkte in verantwoordelijke top- en directiefuncties voor oerdegelijke en gezonde bedrijven zoals Koninklijke Mosa in Maastricht en Koninklijke Auping in Deventer. Hier bouwde hij een gedegen vakkennis en ervaring op, die sinds 2000 vooral is ingezet voor de hotel- en projectenbranche. Eind 2009 ging hij met pensioen. Racefiets en golftas stonden klaar om ervan te gaan genieten. Maar wat bleek: “Heel wat relaties in de branche wilden graag dat ik hen bleef adviseren over de aanschaf van hotelbedden.” Die wens bleek gebaseerd op het vertrouwen dat ik bij mijn relaties had verworven. Dat kon ik niet naast me neerleggen en ik kon mij geen grotere uitdaging bedenken dan het teruggeven van dat vertrouwen in degelijk advies en leveringen. Vertrouwen is dan ook de ondernemingsfilosofie en het fundament voor een langdurige samenwerking tussen Hotelbedsonly!, leveranciers en relaties.”

Specialisten
In 2009 richt Dresens dan ook de besloten vennootschap Henk Dresens BV op met als handelsnaam: Hotelbedsonly!. “Mijn kennis van materialen, productiemethodes en een uitgebreid Europees netwerk kan ik goed gebruiken om voor iedereen tot de juiste oplossing te komen. Ik adviseer nooit ‘zomaar’ een bed, maar bedden die nauw aansluiten bij de wensen van mijn opdrachtgevers. Boxsprings, matrassen, maar vooral ook ‘maatwerk’ zijn daarbij het specialisme. Bedbodems, achterwanden, accessoires, dekbedden, kussens en beschermingsmaterialen voor matrassen maken daar integraal deel van uit. Hotelbedsonly! is onafhankelijk en ik werk samen met vooraanstaande, betrouwbare producenten van bedden en toebehoren in Nederland, Duitsland en België. Door directe levering van fabrikant aan opdrachtgever en een efficiënte bedrijfsstructuur wordt topkwaliteit tegen een prijs die past, geboden. Daarbij klinkt ‘maatwerk’ duur, maar dat hoeft het niet te zijn, als je er slim mee omgaat.” Om de continuïteit van de onderneming te waarborgen, werkt Dresens ook samen met een aantal partners. Deze partners zullen Hotelbedsonly! doorzetten, indien dat in de naaste toekomst aan de orde is.

Begeleiding
Hotelbedsonly! begeleidt alle projecten van begin tot eind en voelt zich daar 100% verantwoordelijk voor. Dresens: “En dan bedoel ik verantwoordelijk zowel richting opdrachtgever als richting leverancier. Daarom bezoek ik altijd de fabrieken op de momenten dat de te leveren producten worden gemaakt en ben ik aanwezig bij de levering en montage van bedden bij de opdrachtgevers. Datzelfde geldt voor serviceopdrachten. Op basis van gesprekken met de opdrachtgever werk ik een of meer voorstellen uit voor bedden die geschikt zijn voor het betreffende project. De wensen, eisen en mogelijkheden van mijn professionele opdrachtgevers in de hotel- en projectenwereld vormen het uitgangspunt, daarna volgt een onderbouwd advies of projectvoorstel. Zo vinden we altijd een bed dat niet alleen qua uitstraling en comfort, veiligheid en/of duurzaamheid voldoet, maar ook past binnen de beschikbare financiële middelen.” Elk project en serviceopdracht, of het nu gaat om enkele of honderden bedden, met of zonder maatwerk, wordt door Dresens beschouwd als even bijzonder en belangrijk, en altijd… ‘een kwestie van vertrouwen’.

Project: Hotel The Exchange
In Hotel The Exchange Amsterdam komen mode en architectuur samen. Kamers zijn aangekleed als ware modellen en geven gasten de gelegenheid om te slapen in mode en wakker te worden in stijl. Hotel The Exchange heeft 61 kamers, variërend van 1 tot 5 sterren. De hoeveelheid sterren zegt niets over de aankleding van de kamers, maar heeft betrekking op de hoeveelheid ruimte die de kamer in kwestie biedt. Alle kamers zijn met oog voor detail en liefde voor mode aangekleed door acht jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute. De kamers zijn net zo divers en inspirerend als de buurt waarin het hotel ligt, pal tegenover de beurs van Berlage aan het Damrak. Alle 61 kamers zijn voorzien van comfortabele en ruime boxspring bedden van Hotelbedsonly!.
Gerealiseerd in 2011

Hotel The Exchange

Hotel The Exchange

Project: Landgoed de Horst
Landgoed de Horst in Driebergen is een initiatief van De Baak, hét opleidings- en kennisinstituut op het gebied van leiderschap en ondernemerschap waar ook gelogeerd kan worden. In mei 2011 werden twee nieuwe hotelgebouwen met de namen Eb en Vloed in gebruik genomen. Veertig ruime tweepersoonskamers, elke kamer heeft zijn eigen verhaal. Op basis van door de Baak en een ontwerpbureau aangereikte informatie en tekeningen heeft Hotelbedsonly! voor elke kamer bijzondere massief houten bedden en een bijpassend lig/werkmeubel ontwikkeld, geproduceerd en geleverd. Met een in het lig/werkmeubel geïntegreerde TV/DVD-speler en power/ data aansluitingen voor lap-tops wordt werken en rusten een genoegen. De houten bedframes kunnen uit elkaar worden geschoven, waardoor het grote tweepersoonsbed verandert in 2 eenpersoons slaapplaatsen. Het comfortdeel van het bed bestaat uit een 7 zone pocketvering matras en een comfortabele topmatras, die worden ondersteund door een onverwoestbare, ventilerende spiraalbodem. Hotelbedsonly! denkt ook mee als het gaat om duurzaamheid. In plaats van vervangen door nieuw, werden 40 in gebruik zijnde poefjes door Hotelbedsonly! opgeknapt en voorzien van afneembare bekleding, zodat deze weer jaren meekunnen.
Gerealiseerd in 2011

Landgoed De Horst

Landgoed De Horst

Project: Hotel V
Hotel V is een Amsterdams familiebedrijf, in handen van een 11de generatie Amsterdammers die een geweldige passie hebben voor het authentieke en inspirerende karakter van hun stad. Met een familiegeschiedenis in de hotelbranche sinds de jaren ’60, vloeit de bloedlijn van het hotelleven rijkelijk door Hotel V. Voor de bijna 50 kamers van hotel V Nesplein wilden de eigenaars een ‘eigen’ bed. Na wensen en eisen geïnventariseerd te hebben ontwikkelde Hotelbedsonly! de ‘V Dreamer’, een uniek bed met omranding in ‘op kleur’ gelakt hout, spiraalbodems en stoere hoofdborden. Het comfortdeel bestaat uit pocketvering matrassen en dikke comfortabele topmatrassen. Hotelbedsonly! was van begin tot eind verantwoordelijk voor de opdracht en schakelde voor het ontwerp en de detaillering van het bed ontwerper Stefan Steenkist in, financierde de productie en aanloopkosten en contracteerde meerdere partijen in onderaanneming voor productie, stoffering en montage.
Gerealiseerd in 2013

Hotel V

Hotel V

Project: Casa 400
Casa 400 in Amsterdam is een uniek hotelconcept: het herbergt in één nieuw, 11 verdiepingen hoog gebouw, hotelaccommodatie én studentenhuisvesting. Sinds de nieuwbouw omvat het hotel 150 permanente hotelkamers en 370 studentenkamers waar elk jaar, van oktober tot en met mei, studenten wonen. In de vier zomermaanden worden deze studentenkamers ingezet als reguliere hotelkamers. Toenmalig directeur Marianne van Meurs zei er het volgende over: “Vanwege het multifunctionele gebruik van de studentenkamers waren wij op zoek naar een flexibele beddenoplossing. Een oplossing die nergens voorhanden bleek. Daarom heb ik Henk Dresens ingeschakeld. In samenwerking met een industrieel ontwerper bedacht en ontwierp hij stapelbare, comfortabele studentenbedden op maat. Bij studentenbewoning plaatsen we twee eenpersoonsbedden op elkaar; zo heeft een student-bewoner zo veel mogelijk vrije vierkante meters. Deze constructie doet, behalve als bed, ook dienst als zitbank. In de zomermaanden bouwen wij de bedden in een handomdraai om tot luxe dubbele hotelbedden. Dat scheelt heel veel opslag; we bewaren nu alleen 370 maal acht poten in kratten en hoeven geen 370 losse bedden op te slaan. Voor de 150 reguliere hotelkamers heeft Hotelbedsonly! alle luxe boxsprings geleverd. Hij heeft ons de zorgen van het totaaltraject uit handen genomen en dat werkt prettig en efficiënt.” Alles is nu 4 jaar in gebruik en elke dag tot volle tevredenheid.
Gerealiseerd in 2010

Casa 400

Casa 400

Project: Urban Residences
120 appartementen in Urban Residences Rotterdam en Maastricht bieden onnavolgbare luxe, privacy en comfort. Alle designappartementen worden voor korte of langere tijd verhuurd, hebben een spectaculair uitzicht, zijn ruim opgezet en tot in de puntjes ingericht. En dat allemaal pal in het hart van beide steden. Toparchitect Wiel Arets, met bureaus in Maastricht, Amsterdam en Zürich, ontwierp de 19 verdiepingen tellende B-Tower in Rotterdam en gaf een voormalig postkantoor in Maastricht een nieuwe bestemming. Hij tekende ook voor de prachtige interieurs. Naar zijn wensen ontwikkelde, leverde en installeerde Hotelbedsonly! de meer dan 100 dubbele, geheel elektrisch verstelbare boxspring bedden, inclusief pull back system, hoofdborden en geheel afneembare/koppelbare topmatrassen.
Gerealiseerd in 2012 en 2013

Urban Residences

Urban Residences

Henk Dresens BV
Prins Bernhardlaan 20
6241 EM Bunde

T +31 (0)6 5373 2817

E-mail

Hotelbedsonly.com
Henkdresensbv.nl