Forbo legt groene vloer in kamers Volkshotel

 AMSTERDAM – Forbo Flooring is trots de nieuwe vloeren te mogen leveren voor de hotelkamers van het Volkshotel in Amsterdam, dat bezig is met een gedeeltelijke restyling. Zo komt er in alle kamers een groene Marmoleum-vloer te liggen.

Evelien Mulder, coördinator Kwaliteit & Interieur bij het Volkshotel: “We hebbenvoor de Marmoleum-vloer in de hotelkamers gekozen vanuit comfort en praktisch oogpunt. Voorheen hadden we een betonnen vloer. Omdat beton ongelijk is en een ruwe structuur heeft, is dit niet altijd goed schoon te houden. Daarnaast kregen we vanuit gasten de feedback dat de betonnen vloer koud en oncomfortabel kan zijn. Daarop hebben we besloten om voor ander materiaal te kiezen. Marmoleum is gekozen omdat het makkelijk is qua onderhoud en prettiger aanvoelt dan beton. De kleur, rozemarijn green, past het beste bij het bestaande interieur van de kamers.”

Test
Een van de grootste kamers in het Volkshotel in Amsterdam werd eerder als test voorzien van het nieuwe Marmoleum Signature; een vloerbedekking bestaande uit tegels waarin met laserlicht dessins zijn gegraveerd. De inrichting past bij het ontwerp van architect Steven Steenbruggen, die de verbouwing van krantenpand tot hotel leidde en het oorspronkelijke ontwerp van de gebroeders Kraaijvanger uit de jaren zestig volgde dat open, optimistisch en functioneel was.

Schermafbeelding 2017-05-01 om 15.58.11

Eco-centrificaten
Marmoleum is samen met hout de duurzaamste vloer ter wereld, volgens een LCA (Life Cycle Analysis) van de Universiteit Leiden. Marmoleum wordt gemaakt van 97 procent natuurlijke materialen zoals lijnolie en houtmeel, waarvan 72 procent hernieuwbaar en 43 procent gerecycled. Hiervoor wordt 100 procent groene stroom gebruikt. Alle Marmoleum producten hebben hun eigen EPD (Environmental Product Information), die duidelijk maakt wat de milieu-impact van het product is. Marmoleum werd eerder onderscheiden met bijna alle ‘ecocertificaten’ zoals het Milieukeur en Cradle-2-Cradle.