Parket in hotels: Elastilon

Groot voordeel -tevens mogelijk nadeel- van parket in dergelijke projecten, is dat deze vloeren een buitengewoon lang leven beschoren zijn. Voordeel is ook, dat -door thermiek- met continu ronddwarrelend stof van textiele vloerbedekkingen, afgerekend wordt. Voor gezondheid en hygiëne zijn deze niet bevorderlijk. Het vliegveld Heathrow is daar een sprekend voorbeeld van. Daarnaast zal parket eens in de 10 tot 15 jaar een totale renovatiebeurt moeten ondergaan. Hieraan kleeft echter het bezwaar van stof, lawaai, stank en andere vormen van overlast, die in een dergelijke ambiance voor gast én personeel niet wenselijk zijn.

Hotel Seychellen

Daarom zijn er speciaal voor hotel- en modebranche parketvloeren ontwikkeld, die ‘snel’ opneembaar zijn, zodat ze ‘even snel’ en buitenshuis kunnen worden gerenoveerd en al of niet in andere uitstraling, als gloednieuw in dezelfde of volgende locatie weer kunnen worden geïnstalleerd.
Het berust op het Elastilon-systeem, waarop de kleeflaag van de Post-It- Sticker-techniek -met grote afschuifsterkte- is geprojecteerd.

Mocht zo’n vloer -toekomstig- aan een totale renovatiebeurt toe zijn, of anderszins hinderlijke beschadigingen hebben opgelopen, dan wordt hij er ’s morgens uitgehaald en -vaak- ’s avonds al of niet in andere verschijningsvorm- als gloednieuw- weer terug in gelegd. Zonder dat iemand daarvan veel gemerkt heeft! Voor modeketens die periodiek worden gerestyled, geldt dit eveneens. Het parket wordt er vliegensvlug uitgehaald en in hetzelfde of -bijvoorbeeld- een volgend project- wel of niet gewijzigd, weer terug in aangebracht. Voor standbouw t.b.v. beurzen en tentoonstellingen wordt dat eveneens zo toegepast.

str3459gr.133287_The-St.-Regis-Mauritius-Resort_St.-Regis-Suite-Living-Room

Een vloer gelegd naar de Elastilon Post-It-Sticker-techniek –Elastilon Removable genoemd- gaat in alle genoemde gevallen dus niet meer -zoals voorheen-, de container in, maar wordt elders –als nieuw- weer toegepast. Het systeem bespaart dus niet alleen heel veel geld en tijd, maar dient ook een verantwoorde bedrijfsvoering, waar op de factor van duurzaamheid wordt gelet, dat hier met niet geringe besparingen samengaat.

De systemen zijn in een scala van hout- en PVC-soorten leverbaar. Zie hiervoor ook Elastilon.com en OSBE.nl.

Referenties hotels
• St. Regis Hotel – Mauritius – French Oak – 1.000 m²
• Eden Island Hotel – Seychellen – Jatoba – 600 m²
• Kuria Hills Tended Camp Lodge – Tanzania – French Oak –1.600 m²
• The Protea Hotel – Nigeria – Cumaru – 1.000 m²
• Malawi Bank – Malawi – French Oak – 100 m²
• Mamilla Hotel – Jeruzalem – French Oak – 1.200 m²

Let wel: de eerste vier vloeren liggen in ruimten waarin vaak een Relatieve Luchtvochtigheid van meer dan 90% heerst. Normaal gesproken houdt een parket-vloer –“naar traditionele methoden aangebracht-“ het onder die omstandigheden helemaal niet uit; naar de Elastilon-systemen aangebracht is dat echter probleemloos.

Elastilon SystemsMamila Project Jerusalem Israel
Vaalserbergweg 12
5628 CJ Eindhoven

T: +31 (0)40 242 61 36

E-mail
Elastilon.com