Roelfien Vos opent nieuwe studio in Amsterdam

AMSTERDAM – Op 31 maart opende Roelfien Vos Interior Design & Architecture de deuren van een nieuwe studio in Amsterdam. Vanuit een inspirerende loft wil de interieurontwerper, eerder gevestigd in het Brabantse kasteel Croy, haar succesvolle internationale carrière, ook richting de hospitality markt, verder uitbouwen.

Tijdens de opening konden opdrachtgevers, partners en zakenrelaties nader kennismaking met het DNA van Roelfiens werk en de verschillende stijlen, materialen en kleuren die zij omarmt. Niet alleen de showroom werd onthuld, ook nieuwe ontwerpen van de hand van Roelfien Vos werden gepresenteerd: de verflijn Incredulous Colours en het deurenconcept Incredulous Doors. Een toast op een ‘Incredulous Future’ werd uitgebracht door art-director/fotograaf Hans Fonk, van Object International.
Roelfien Vos: “In deze studio annex showroom kunnen we in een notendop laten zien wie we zijn en wat onze handtekening is. Zo tonen we eigen ontwerpen van meubels en maatmeubilair. Materialen van de meest prestigieuze merken behang, stof, natuursteen en hout zijn ook binnen handbereik. Het is belangrijk om klanten aan de hand van voelbare materialen mee te nemen in een sfeer en emotie, dat is een belangrijke toevoeging aan een ontwerp op papier.”Schermafbeelding 2017-05-03 om 10.25.59

Studio
Ook onverwachte toepassingsmogelijkheden komen in de studio aan bod. “Zo is hier een houten vloer vertaald naar een bureau en doorgetrokken over de wand”, zegt Roelfien. Ze is ook heel trots op de eerste Incredulous Doors die de studio plafondhoog sieren. “De multi-inzetbaarheid van het ontwerp komt direct aan het licht in de Incredulous Kitchen die in hetzelfde patroon is uitgevoerd.” In de studio zal ook regelmatig wisselend werk van merken te zien zijn met wie graag wordt samengewerkt, zoals Pierre Frey (behang) en Lelièvre, Elitis, Rubelli Venezia (behang en stof) en van de partners Bowers en Wilkins (geluid) en Ad Notam (Spiegel tv). Kunst, een belangrijk onderdeel van design, is te zien van, onder andere, Peter Gentenaar. En een bezoekje aan het toilet is bij Roelfien Vos een must door de onyx wand met achterliggende verlichting en goudversiering. Transitional en Eclectic zijn stijlen die de interieurdesigner kenmerken. Het bijeen brengen van elementen uit verschillende culturen en bijzondere interieurstukken en deze met veel gevoel voor detail tot een harmonieus geheel samensmelten, is haar handelsmerk. In de lounge van de studio trekken de bijzondere stofferingen en meubels van eigen ontwerp de aandacht. Speciaal voor de opening was de studio extra sfeervol aangekleed met antiek, bloemen en planten, verzorgd door Paul Jongerius en Pia Vang.

Schermafbeelding 2017-05-03 om 10.26.27Creatief talent
Roelfien Vos groeide op in Duitsland en koos in eerste instantie voor het bedrijfsleven. In 1999 volgde zij haar hart en haar creatieve talent en stapte in de wereld van interieurarchitectuur. Ze was medeoprichter van ‘De Blauwe Kamer’, later zelfstandig voortgezet onder de naam Roelfien Vos Interior Design & Architecture. Sindsdien heeft zij een indrukwekkend internationaal portfolio opgebouwd van exclusieve designprojecten in de particuliere markt, de luxury hospitality sector en de commerciële wereld. Haar signatuur is, naar eigen zeggen, “te herkennen in een perfecte balans van kleuren, materialen en vormgeving en de geraffineerde manier waarop die worden gecombineerd.” Hiervoor is zij in het najaar van 2016 in Londen onderscheiden met de International Design & Architecture Award in de categorie Living Space Global.

Designopdrachten
De laatste jaren heeft Roelfien prestigieuze designopdrachten in binnen- en buitenland gedaan. Zo levert zij regelmatig bijdragen in magazines als Residence, en de internationale edities van Vogue en Design. Ze ontwierp onder meer diverse interieurs voor de Oostwegel Collection in Limburg. Voor Anton Philips richtte zij in Eindhoven landgoed Huize de Laak in en voor Bernard Vuiton zijn villa in Zuid-Frankrijk. Een van haar opmerkelijkste opdrachten was het ontwerpen van enkele appartementen in Chateau St. Gerlach in opdracht van de Rolling Stones voor hun verblijf tijdens de PinkPop optredens in Nederland.